NORDICOMin, pohjoismaisen tiedotus- ja mediatutkimuksen tietokeskuksen sivut, joiden kautta on saa tietoa tehdystä ja meneillään olevasta tutkimuksesta.
Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ja Valtion elokuvatarkastamon ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.
Elokuvatietopankki, jossa laajasti tietoa elokuvista, elokuvaohjaajista, näyttelijöistä, tuottajista ym. elokuvatuotantoon liittyvistä tekijöistä; myös arvosteluja.
Sisältää tiedot Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjaston kokoelmista, kirjoista ja lehdistä. Julkaisujen hakusanoja ovat elokuvien alkuperäiset nimet ja henkilönimet sekä yleiset asiasanat (YSA).
Elokuva-alan sähköisiä julkaisuja ja kotisivuja on luetteloitu kirjaston tietokantaan. Muun muassa kansallisia elokuva-alan tietokantoja löydät käyttämällä kirjaston tietokannassa asiasanaa "tietokannat".
sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista. Näistä tärkeimmät ovat vuosien 1920-1960 suomalaiset 78 kierroksen levyt sekä vuosien 1955-1965 vinyylilevyt (vain populaarimusiikin osalta).
Fonosta ei siis löydy kaikkia äänilevystön levyjä. Tietokannasta puuttuvat pääosin vuosina 1965-1974 äänilevystöön hankitut levyt. Niiden hakutiedot löytyvät ainoastaan äänilevystön omasta kortistosta. Myös osa vanhemmista levyistä puuttuu. Näitä aukkoja pyritään vähitellen paikkaamaan, mutta työ voi viedä vuosia.
Kaupallisten äänilevyjen lisäksi Fonosta löytyvät kaikki Yleisradion kantanauhat. Nämä ovat musiikkitallenteita, joihin Yleisradio on hankkinut pysyvät radiointioikeudet. Sen sijaan Fonossa ei ole muita radioarkiston musiikkinauhoituksia.
Sisältää tiedot äänitteistä, joiden digitaaliset kopiot ovat kuunneltavissa Kansalliskirjaston musiikkikirjastossa. Kappaleet ovat myös verkossa kuunneltavissa mp3-tiedostoina, jos tekijänoikeussäädökset sen sallivat.
Raidassa on tällä hetkellä 5000 kappaletta, lähinnä 1901-1961 ilmestyneiltä 78 k/min savikiekoilta (yht. 9 000 levyä). Verkossa kuunneltavia kappaleita on 302. Raita on osa Vuosisadan äänet -hanketta.
Avointen oppimateriaalien kirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen palvelu, joka kokoaa avoimia oppimateriaaleja yhteen kaikkien koulutusasteiden yhteiseen näkymään. Palvelussa voi jakaa ja käyttää avoimia oppimateriaaleja. Palvelua kehitetään jatkuvasti.
Avoimet oppimateriaalit ovat haettavissa myös Finna.fi-palvelun kautta.