Siirry pääsisältöön

Lapin AMKin julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajalle

Usein kysytyt kysymykset julkaisujen ilmoittamisesta

 

Jos julkaisun tekijöinä on useita Lapin AMKin työntekijöitä, ilmoittavatko kaikki julkaisun Justukseen?

Ei. Riittää, että yksi kirjoittaja ilmoittaa julkaisun. Julkaisu rekisteröidään kaikille kirjoittajille, mutta tilastoidaan vain kerran.

Jos sama julkaisu on julkaistu useammalla eri välineellä, kuten paperiversiona ja sähköisenä netissä tai toisessa julkaisukanavassa, ilmoitetaanko jokaisen versio Justukseen erikseen?

Ei. Julkaisu tilastoidaan vain yhteen kertaan.

Jos julkaisussa on kirjoittajia useasta eri korkeakoulusta, ilmoittaako jokainen korkeakoulu sen erikseen julkaisutiedonkeruuseen?

Kyllä. Kukin korkeakoulu ilmoittaa julkaisun omaan tiedonkeruuseensa.

Voiko blogitekstin ilmoittaa julkaisutiedonkeruuseen?

Kyllä, jos se on julkaistu toimitetulla verkkosivulla, jolla on toimituskunta, ei vain yksittäistä toimittajaa. Toimituskunnan, kirjoittajan ja kirjoituksen ilmestymisajan tulee käydä ilmi sivustolta.

Voiko videon ilmoittaa julkaisutiedonkeruuseen?

Kyllä, jos se liittyy tekijän tutkimus- tai asiantuntijatyöhön korkeakoulussa ja julkaisemisesta on päättänyt toimituskunta tai ulkopuolinen tilaaja. Tieto julkaisun tekijästä/tekijöistä löydyttävä itse julkaisusta tai julkaisualustalta. Tekijä voi olla esimerkiksi toimittaja, käsikirjoittaja tai aineiston tuottanut henkilö. Yhteys korkeakouluun oltava todennettavissa.

Useassa osassa esitettävä tai jatkuvajuoninen kokonaisuus merkitään vain kerran.

Voiko podcastin ilmoittaa julkaisutiedonkeruuseen?

Kyllä, jos se liittyy tekijän tutkimus- tai asiantuntijatyöhön korkeakoulussa ja julkaisukanavalla toimituskunta. Yhteys korkeakouluun oltava todennettavissa.

Voiko edellisenä vuonna ilmestyneen julkaisun ilmoittaa julkaisutiedonkeruuseen, jos se on unohtunut ilmoittaa? 

Kyllä. Julkaisutiedonkeruuseen otetaan kaksi edeltävää täyttä vuotta.

Voiko Justukseen ilmoittaa julkaisun, joka on tehty väitöskirjatutkimuksen aikana?

Kyllä, jos artikkeli liittyy tekijän tutkimus- tai asiantuntijatyöhön ammattikorkeakoulussa. Tekijä voi olla affilioitunut useampaan korkeakouluun ja sen on hyvä näkyä julkaisun tekijätiedoissa.