Siirry pääsisältöön

Tutkimusportaali LaCRIS

FAAR

FAAR (Faculty and Academic Activity Reporting) on palvelu, jolla järjestelmä kokoaa raportiksi julkaisusi, aktiviteettisi, palkintosi, osallistumisesi projekteihin ja hankkimasi rahoitukset määritellyllä ajanjaksolla. Näitä raportteja voidaan tulostaa yksiköittäin yksiköiden tai yliopiston johdolle hallinnollisiin tarkoituksiin.

Virta-tietopalvelu, Tiedejatutkimus.fi ja tilastoportaali Vipunen

Tutkimusportaaliin tallennetut julkaisutiedot kopioidaan Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisutiedonkeruun ohjeiston mukaisesti Virta-julkaisutietopalveluun, mistä ne siirtyvät Tiedejatutkimus.fi -palveluun. Suomen akatemian järjestelmä on linkitetty Virta-tietopalveluun siten, että julkaisutiedot ovat hyödynnettävissä sekä akatemian rahoitushaussa että projektiraportoinnissa. Aikaisemmin tiedot siirtyivät myös Juuli-julkaisutietoportaaliin, mutta se lakkautettiin vuoden 2022 lopussa. Juulin korvaa Tiedejatutkimus.fi

Julkaisutiedot siirtyvät Virta-julkaisutietopalvelusta Tiedejatutkimus.fi-palveluun. Tiedejatutkimus.fi-palveluun kootaan tiedot myös korkeakoulujen tutkimusinfrastruktuureista. Lapin yliopiston osalta se tarkoittaa tutkimusportaaliin tallennettuja tietoja laboratorioista ja studioista. Myöhemmin tiedejatutkimus.fi-palveluun siirretään myös tietoa tutkijoista ja aktiviteeteista, mutta nämä tiedonsiirrot eivät ole vielä toteutuneet.

Tilastopalvelu Vipusessa ovat OKM:lle raportoitujen julkaisujen lukumäärätiedot, joihin perustuen yliopistot saavat osan rahoituksestaan.